PONENTS CONVIDATS

 Marcela Polanco Bejarano (Colombia)


   

Sóc rola, de Bogotà, Colòmbia. Des d'una perspectiva social, històrica, política i econòmica he sigut racialitzada des de categories eurocèntriques colonials que em situen com a humana, dona cis, classe mitjana, mestissa amb influències indígenes, africanes i europees, amb capacitats físiques, heterosexual, immigrant a Estats Units, amb ciutadania gringa, i que parla ingleñol, castellà colombià, i anglès immigrant. Els meus privilegis i desavantatges estan entreteixits dins d'aquestes categories. Sóc terapeuta familiar a Estats Units. En anglès practique la teràpia narrativa. En castellà el meu treball està inspirat pel treball d'activistes socials i acadèmiques de-colonials de la regió Andina. Sóc participant activa del capitalisme i neoliberalisme ja que depenc financerament d'un salari que prové d'una de les institucions amb major poder en el món quant a la producció del coneixement: l'acadèmia.Sóc professora assistent del programa de mestratge en teràpia familiar en la Universitat Estatal de Sant Diego, Califòrnia. Visc i treballe en un àrea urbana en Sant Diego de territoris indígenes de les comunitats Kumeyaay que van ser expropiats primerament per Espanya i després per Estats Units.

Alfonso Díaz Smith (Méjico)

   

Alfonso treballa amb les Pràctiques Narratives des de 2002. En 2003 se n’anà a Austràlia a estudiar amb Michael White. En el 2007, després de graduar-se com a psicòleg, retorna a Austràlia amb una beca atorgada pel Dulwich Centre on va continuar els seus estudis amb Michael White, co-creador de la Pràctica Narrativa.

Ha treballat en projectes comunitaris amb grups en Puebla, Zacatecas, l'estat de Mèxic, Veracruz, Oaxaca i Chiapas, així com comunitats a Austràlia, Canadà i Estats Units.

És fundador del Colectivo de Prácticas Narrativas. Porta 10 anys coordinant el Diploma Internacional de Pràctiques Narratives.

     

En col·laboració amb la Universidad Campesina Indígena, dissenyà i coordina el Mestratge en Pràctiques Narratives en l'educació i el treball comunitari, que ja va per la seua tercera promoció. Juntament amb la Universidad del Medio ambiente, va dissenyar el Mestratge en Pràctiques Narratives en la Teràpia.

Amb altres grups ha desenvolupat projectes comunitaris per a generar alternatives a situacions de pobresa extrema, autonomia, defensa del territori, i projectes per a respondre a la violència extrema.

A Canadà va ser contractat pel departament d'assumptes indígenes de la província de British Columbia per a dissenyar el programa estatal per a respondre a addiccions. És responsable d'entrenar als terapeutes que porten aquest programa en tota la província.

A més de Mèxic, ha fet classes a Canadà, Estats Units, Xile, Argentina, Suècia, Dinamarca, Espanya i Austràlia.

En la San Miguel Chapultepec de la CDMX té el seu consultori on fa teràpia individual, de parella i amb famílies.

 Rosa Elena Arteaga


 

   

Elena Arteaga ha estat treballant en el camp de la lluita contra la violència durant més de dotze anys impartint tallers sobre violència contra la dona i proporcionant intervenció en crisi i capacitació sobre la violència contra la dona a diferents proveïdors d'aqueixos serveis.

Durant els últims 8 anys ha treballat com a Gerent de Serveis Directes i Programes en BWSS (BATTERED WOMEN'S SUPPORT SERVICES) en Vancouver, Canadà. Rosa és una apassionada del seu treball, emmarcat en una perspectiva narrativa, feminista, anti opressiva i anticolonial. És una agent activa de canvi cap a l'eradicació de la violència contra les dones, que és el tema més urgent del nostre temps.

 

 

 Adriana Müller 

 

   

Adriana és psicòloga i terapeuta familiar aplicant la teràpia narrativa en la seua consulta on fa teràpia individual, de parella i amb famílies.

Professora de Teràpia Narrativa i Practiques Narratives Col·lectives en Crescent/Facultat de Dret de Vitória (FDV).

Dirigeix aules sobre teràpia i pràctiques narratives en diverses ciutats del Brasil.

Traductora de llibres i articles sobre teràpia narrativa, entén aquesta tasca com una manera de fer que el coneixement arribe a totes les persones.

Creadora de la metodologia: “Ritmes de la vida” que ja s'aplica en diverses parts del Brasil - Camp Gran (MS), Porto Alegre (RS), Camboriú (SC), São Paulo i Ribeirão Preto (SP), Vitória e Vila Velha (ÉS) -, i del món (Grécia, Austrália, Canadà i Congo). I ara, les ones sonores dels Ritmes de la Vida arriben a València, agregant notes musicals al cresol cultural.

Forma part del seu “artivisme” utilitzar aquesta i altres metodologies voluntàriament en projectes socials.
 

   Carlos Chimpén López

    Fundador i actual president de l'Associació Espanyola de Teràpia Narrativa, doctor en Psicologia Clínica i de la Salut per la Universitat de Salamanca i Màster en Psicoteràpia per la mateixa Universitat.

També posseeix el Màster de Teràpia Narrativa i Treball Comunitari per la Universitat de Melbourne i el Dulwich Centre en Austràlia, lloc on es crea la Teràpia Narrativa per Michael White. Posseeix àmplia experiència en formació i psicoteràpia. En l'actualitat el Dr. Carlos Chimpén s'exerceix com a docent de la Universitat d'Extremadura i és director de l'únic màster en teràpia narrativa en castellà que existeix en el món, impartit en la mateixa universitat.

   MªAngels Ferrer Duch

   

Em dic MªAngels Ferrer Duch - Psicòloga Clínica i el meu especial interés és en la genètica i els seus efectes en les persones. Em vaig llicenciar en psicologia per la Universitat de València. Vaig realitzar un màster en Teràpia familiar sistèmica i supervisió en la Universitat de Leeds- Regne Unit i un de Practicas narratives i treball comunitari en la Universitat de Melbourne-Austràlia. Des de 1999 he centrat el meu interés en les Pràctiques Narratives. Podeis trobar mes informació sobre la meua en Castellà i Catalan en Atelier Narratiu https://ateliernarratiu.cat i en engonals en Riverbank Psychology (http://riverbankpsychology.co.uk ).

Julián Manuel Álvarez Delgado

   

Professor col·laborador en el Màster de Teràpia Narrativa i Treball Comunitari de la Universitat d'Extremadura des de l'any 2013. Gerent de la Federació d'Associacions de Persones amb Discapacitat física i orgànica Cocemfe-Càceres des de 2012. Ha treballat com a psicòleg clínic en el Centre Terapèutic Alzheimer de Salamanca i en el Centre de Dia i Residència Cocemfe-Càceres i com a terapeuta familiar en Programes com a “Inserció Laboral de Joves” i en el programa de “Inserció Soci-laboral de Dona en Situació de Marginació Social” de Càritas Diocesana de Còria-Càceres. Ha participat en la publicació de diversos llibres i articles sobre l'àmbit escolar i la diversitat funcional. Participat en diferents Congressos presentant posters i comunicacions on mostra el seu treball amb la diversitat funcional des de la Pràctica Narrativa com a “Entrevistes de reautoria i apoderament a persones amb (dis)capacitat física i orgànica, monitors en tallers en centres educatius”.

 

 

Organitza, patrocina, col·labora