Dijous 15.07.2021
       
       

09:30 - 10:15 Acte de benvinguda

Annamaria Campanini (PhD) Ph.D. en Sociologia, Teoria i Metodologia de Treball Social (1997, Universitat de Trieste), Especialització en Teràpia de la Família (1988, Milan), Llicenciatura en Sociologia (1979, Universitat de Urbino), Diploma en Treball Social (1972, Universitat de Parma).

Professora jubilada en Treball Social, Departament de Sociologia i Investigació Social Universitat Milà Bicocca. En 2009 va rebre el Doctorat Honoris causa per la Universitat Loyola de Chicago, pel seu lideratge en el camp de l'educació. Ha participat en els intercanvis de professors, programes intensius i desenvolupament de currículums des del principi dels projectes Sòcrates/Erasmus i ha sigut coordinadora de la xarxa temàtica EUSW (European Social Work) des de 2002 fins a 2008.  

Va formar part de l'equip directiu de l'Associació Europea d'Escoles de Treball Social, de la qual va ser Presidenta (2007- 2011).
Actualment és presidenta de l'Associació Internacional d'Escoles de Treball Social, sent triada per a un primer mandat en el Congrés de Seoul 2016 i per a un segon mandat al juliol 2020.


És convidada sovint per a impartir ponències i seminaris en diverses universitats italianes i internacionals. Ha publicat nombrosos llibres i articles científics en diferents idiomes, ha dirigit el Nou Diccionari de Treball Social (Carocci 2013) i és directora d'un projecte editorial de publicacions en Treball Social amb Carocci. Així mateix, pertany a diversos consells editorials de revistes nacionals i internacionals. 

 

 

 


 

            10:15 - 11:15 Confèrencia inaugural: Tecnologia digital i neoliberalisme: Aprofitament de la tecnologia digital per a una política emancipadora

Vishanthie Sewpaul (PhD) va ser catedràtica en la Facultat d'Educació de la Universitat de Zayed i catedràtica principal en la Universitat de KwaZulu Natal, Sud-àfrica (UKZN), on continua sent catedràtica emèrita. Actualment ocupa un lloc de catedràtica en la Universitat de Stavanger, Noruega. És professora visitant en la Norwegian University of Science and Technology, Trondheim; Mid-Sweden University; University of Gondar, Ethiopia i ISCTE-IUL, Portugal. Va participar activament en diverses estructures nacionals a l'avantguarda de l'educació en polítiques i treball social a Sud-àfrica després de l'apartheid, i ha ocupat llocs de lideratge a nivell regional, nacional i mundial.
           

La professora Sewpaul es va unir a la Junta de la International Association of Schools of Social Work (IASSW)  en 2000, on va presidir diversos comités, inclosos “the Global Standards for Social Work Education and Training Committee”, “the Global Social Work Definition Committee” i “the Global Social Work Ethics Taskforce”. Va ser Vicepresidenta de IASSW i Presidenta de l'Associació d'Escoles de Treball Social a Àfrica. Va exercir dos períodes com a Presidenta de l'Associació Nacional de Treballadors Socials a Sud-àfrica, i com a Presidenta de l'Associació d'Institucions d'Educació de Treball Social de Sud-àfrica (ASASWEI). Va ser part de la junta del South African Council for Social Service Profession, i en el Comité Directiu de la Global Alliance of the Social Welfare Workforce. Actualment és la Coordinadora Mundial de la 2022 Joint Global Social Work Conference.

Posseeix una àmplia experiència en el desenvolupament de currículums i ensenyament en els nivells de grau i postgrau; va dirigir diverses tesis de màster i doctorat fins completar-les amb èxit; compta amb més de 100 publicacions; i ha format part com a presidenta de comités organitzadors de diverses conferències nacionals i internacionals. Exerceix també treballs com a examinadora externa per a diverses institucions nacionals i internacionals, ha impartit nombroses conferències magistrals i plenàries en molts països, i realitza nombrosos pro bo workshops i xarrades motivacionals per a organitzacions sense ànim de lucre. Va ser nominada com Hero SA Lead per la seua contribució al desenvolupament estudiantil i al desenvolupament comunitari a través d'intervencions directes. Va ser triada dues vegades com una de les 30 millors investigadores de UKZN, i ha rebut premis institucionals, nacionals i internacionals pel seu excel·lent servei. En 2013 el Ministeri de Ciència i Tecnologia la va reconéixer, com la primera finalista, amb un Premi a la Dona Distingida en Ciència per la seua "contribució excel·lent en la construcció de la base de coneixements científics i d'investigació de Sud-àfrica". Ha rebut tres doctorats honoris causa en Xile, Noruega i Suècia.


 


   Divendres 16.07.2021
 
     

09:00 - 10:00 Sessió Plenària: ¿Pot el treball social ser una professió global? 

Mark Henrickson és professor de Treball Social en la Universitat de Massey, Auckland, Aotearoa, Nova Zelanda, on porta des de 2003. Ha treballat durant molts anys en l'atenció sanitària i mental relacionada amb el VIH i ha publicat sobre la prevenció del VIH i la prestació de cures. Ha publicat extensament sobre gènere i diversitat sexual, i va ser el director del projecte "Lavender Islands: Portrait of the Whole Family" (2004), un estudi nacional sobre les minories sexuals en Aotearoa Nova Zelanda.

Va dirigir l'estudi de "AfricaNZ Health" sobre el VIH i els nous colons africans negres en Aotearoa Nova Zelanda (2012-13). Les seues principals publicacions recents inclouen el llibre editat "Getting to Zero: Global Social Work Responds to HIV" (2017, disponible per a la seua descàrrega gratuïta en el lloc web de ONUSIDA) i un llibre en coautoria "Vulnerability and Marginality in Human Services" (amb Christa Fouché; Routledge, 2017). 

       

Ha fet treballs de consultoria en tota la regió del Pacífic, i recentment ha elaborat un pla d'estudis sobre gènere i diversitat sexual a Kiribati per a Boutokaan Inaomataia ao Mauriia Binabinaine i Youth Voices Count (2020). La seua investigació actual explora l'ètica de la intimitat i la sexualitat en la cura residencial d'ancians. Està treballant en un llibre d'autoria única titulat "The Origins of Social Care and Social Work: Towards a Global Future", i un llibre editat "HIV, Sex and Sexuality in Later Life". Mark va formar part durant molts anys de les juntes directives de l'Associació d'Àsia i el Pacífic per a l'Educació del Treball Social i de l'Associació Internacional d'Escoles de Treball Social. Es va doctorar en la Universitat de Califòrnia - Los Angeles i és treballador social registrat en Aotearoa, Nova Zelanda.


 

 

           

16:45 - 17:45 Conferència de Clausura: Consens sobre principis, dissens en accions: Repensar el treball social a Àfrica

Tassé Abye (PhD) és actualment cap de Missió en Expertise France per al projecte TELEMA, Congo Brazzaville en el Ministeri d'Assumptes Socials i Humanitaris. També és Investigador Associat en el "Institute des Mondes Africains", IMAF, París, França; Investigador Sènior Associat en el departament de SWCD de la Universitat de Johannesburg, Sud-àfrica; Investigador Associat en UCB, UCLA, CA, USA. Ha treballat com a docent en treball social i desenvolupament social en Institucions d'Educació Superior en diferents parts del món. El Dr. Tassé Abye és Doctor per l'Escola d'Alts Estudis en Ciències Socials de París, França.

Abye ha sigut vicedirector i director general d'Instituts de formació en treball social a França; Vicepresident Associat i Degà de la Facultat de Treball Social de la Universitat d'Addis Abeba, i coordinador de l'Observatori de la Mauritània Contemporània. A més, durant més de 15 anys, va treballar en la comissió de servei del Ministeri d'Afers exteriors de França com a Assessor d'Institucions d'Educació Superior i dels Ministeris d'Educació i Investigació d'Etiòpia, Mauritània i Comores.

Com a membre actiu de la junta directiva de l'Associació Internacional d'Escoles de Treball Social (IASSW) des de 1998, el Dr. Abye ha exercit diferents funcions en l'Associació, incloent la de President electe de la IASSW 2004-2008, Coordinador en nom de la IASSW de l'Agenda Global per al Treball Social i el Desenvolupament Social 2008-2016, Coordinador de la Conferència Mundial per a la Conferència Conjunta de Treball Social Global i Desenvolupament Social de 2014 a Melbourne i actualment és el Coordinador del Grup de Treball Conjunt per al Desenvolupament de l'Agenda Global 2020-2030 en nom de la IASSW, ICASW i IFSW. 

Abye ha publicat àmpliament sobre temes relacionats amb el treball social, la migració, el desenvolupament comunitari, la transformació dels sistemes d'educació superior, les innovacions socials, etc. Abye ha donat xarrades en seminaris i conferències en diferents països d'Àfrica, Àsia Pacífic, Europa, Amèrica del Nord i Amèrica del Sud. 

Per la seua contribució internacional en el treball social i l'educació del treball social, Abye ha rebut diversos premis: 

  • Medalla de Ciutadà d'Honor de la Ciutat de Montpeller, 2002;
  • Cavaller de l'Orde Nacional del Mèrit pel Govern de Mauritània, 2015;
  • Premi Katherine *Kendal per la Junta Directiva de la IASSW, 2016;
  • Cavaller de l'Ordre de les Palmes Acadèmiques, decret del Primer Ministre francés, 9 de gener de 2018;
  • Títol de Doctor Honoris causa, VID, Oslo, Noruega, 2018.

 


   
18:00 - 18:30 Clausura del Congrés

Dra. Teresa Bertotti (Phd) (Presidenta EASSW) és actualment professora associada en la Universitat de Trento-Itàlia, amb una carrera prèvia en la Universitat Milà Bicocca com a professora i investigadora.

Les seues principals assignatures docents es troben en els camps de l'ètica, la pràctica del treball social i la presa de decisions en el treball social, amb especial èmfasi en el treball infantil i familiar.
Àmplia carrera professional desenvolupada en el camp del benestar infantil i familiar i gestió de serveis socials.
És part de la junta executiva de la *EASSW (Associació Europea d'Escoles de Treball Social) des de 2015 fins a 2021, sent primer Secretària i actualment Presidenta.
És membre fundadora del grup d'interés especial sobre Ètica i Investigació del Treball Social (*SWERG) en l'Associació Europea d'Investigació en Treball Social *ESWRA, i participa activament en els grups de treball de la IASSW.

Va ser professora visitant a la Xina, Portugal i el Regne Unit. Té diverses publicacions científiques i llibres i forma part del consell editorial de revistes científiques nacionals i internacionals. Els seus interessos d'investigació actuals són l'ètica en el treball social, la presa de decisions, l'educació en treball social, el sistema de protecció infantil i la investigació participativa i qualitativa.